Smal med fem-två dieten

Förskylning + fastadag = ?

Publicerad 2013-06-26 14:24:00 i Livet, femtvådieten,

Usch och fy och blä.. Har nu varit förskyld sen i söndags och jag börjar bli lite less! Jag valde ju bästa veckan också att bli sjuk på... NOT! I veckan är det Piteå Summer Games, Sveriges andra största ungdomsturnering efter Gothia Cup. Jag har varit voluntär där sen 2004 el. 2005 är inte riktigt säker, och i år är inget undantag så i helgen är det i princip arbete 24/7 (jag har ju mitt nattjobb också).

Inte så roligt alltså. Men jag har ju mina fastadagar också. I måndags gick ändå ganska bra, ja har ändå inte så mycket aptit när jag är sjuk så (även om jag gillar att trösta mig med godis) ;). Men idag känns faktiskt lite jobbigare nu när jag är lite på bättringsvägen. Jag har försökt kolla runt efter om det är dåligt att fasta då man är sjuk men än har jag inte hittat något som talar emot det.

Är det någon som vet? Är det kanske farligt att fasta en sån här tid?

Ojoj sen invägnings inlägg

Publicerad 2013-06-25 16:18:00 i femtvådieten,

Nu var det ett tag sen ja skrev och det ber ja om ursäkt för, jag ska självklart lägga upp bild och länk till bönburgarna inom kort som förresten enbart blev 102kcal per burgar. Följer man receptet till punkt och pricka kan det bli lite till.

Men iaf min tredje invägning var igår och nu står vågen på........
97,2kg!
Det innebär ett genomsnitt på 1,1kg i veckan :)
 
Alltså verkar det funka.. ;) tjing tillsvidare
 
(Slänger in sista bilden som togs på mig och min bäbis, saknar han lite extra mycket idag)
 

Experiment

Publicerad 2013-06-13 10:20:00 i Mat,

Hithills har jag ätit soppa och nån macka till lunch varje fastedag, men idag ska jag experimentera och pröva göra en bön och spenat burgare och se hur jag reagerar på det. I måndags gick det faktiskt förvånansvärt bra att fasta, dagen bara flög förbi.
Innan blir det en långprommis med hunden och en sväng förbi affärn för jag saknade några ingredienser. Lägger upp en bild och recept ikväll :)

Invägning vecka 1

Publicerad 2013-06-10 20:58:00 i femtvådieten,

I morse var det dags för min första invägning.......
98,4kg = -2,1kg

Minskning med 2,1kg är ganska mycket men jag trodde verkligen att det skulle vara mer och jag ligger fortfarande inom min "svajzon" (under en månad så går man upp och ner med ett eller två kilon) så jag är inte helt nöjd. Men jag har sagt att nästa veckas resultat blir beviset på om det här funkar eller inte. Möjligtvis måste jag bara ändra på nån liten sak i mina rutiner.

Första veckan

Publicerad 2013-06-10 20:36:12 i femtvådieten,

Ojoj har inte blivit många inlägg på sistone så det får bli en liten sammanfattning över veckan.
 
Onsdag var ju fastedag 2 och ja jag kan inte riktigt klaga, det gick relativt smärtfritt. Jag rekommenderar däremot inte att försöka vända på dygnet en sådan dag för jag kände mig så himla hungrig då och då (då ja inte va åksjuk det vill säga).
 
Som jag nämnt tidigare så ska jag försöka ha måndagar och torsdagar som mina lågkaloridagar i fortsättningen och det är nog helt rätt. Jag upptäckte att en dag emellan inte är tillräckligt för kroppen att återhämta sig, jag har känt mig trött och hängig från måndag ända fram till fredag ungefär. Tror det hade kunnat undvikas om jag haft minst två dagar mellan fastedagarna.
I övrigt så har det inte hänt såm mycket under veckan.

Konstig känsla

Publicerad 2013-06-04 22:23:00 i femtvådieten,

Idag när jag vaknade så kände jag mig inte hungrig. Det är svårt att förklara känslan den var konstig, av och till gjorde det lite ont (förmodligen för att kroppen inte är van) men annars kändes det avdomnat. Och när jag skulle äta frukost blev det inte att jag frossade i mig, tvärtom så tvingade jag nästan i mig maten. Jag var helt enkelt inte särskilt sugen.

I övrigt har jag haft falska hungerskänslor och känt mig lite hängig hela dagen. Som jag sa tidigare så är det förmodligen för att kroppen inte har vant sig. Allting ändå helt överkomligt ska jag säga :)

Nu ska jag ta mig en kvällslur innan första kvällspasset i sommar och imorgon börjar andra fastadagen.

Fasta dag 1

Publicerad 2013-06-04 09:16:00 i femtvådieten,

Igår var min första fasta, det gick ganska bra faktiskt. Till frukost blev det en banan och lite mjölk och till lunch soppa och en macka.Hungern satte igång kring 17.00 och det gick bra när ja drack vatten men sen kom det snabbt tillbaka. Min pappa tvingade sen ut mig på promenad vid 20.00 kanske och efter det könde jag ingen hunger, däremot så kände jag mig lite svag och jag gick och la mig vid halv 11. De säger ju att första veckorna är svårast och att det går upp och ner när det gäller hur tufft det är på fastadagarna och det tror ja på. Nästa blir onsdag för att det ska hamna mittemellan hur jag jobbar den här veckan, sen i fortsättningen ska jag försöka hålla mig till måndagar och torsdagar. Det är ju superbra att man kan flytta dagarna så att det passar, så slipper man plågas under speciella dagar eller tacka nej till en middagsbjudning.

1:a invägning & mätning

Publicerad 2013-06-03 08:32:02 i femtvådieten,

Så var det dags att sätta igång. Jag började dagen med att väga mig och ta lite mått, ja kommer väga mig varje måndag och ta mått varannan vecka eller en gång i månaden beroende på hur mycket motivation ja behöver ;)

Vikt:100.5kg
Midja:107cm
Höft:123cm
Stuss:120,5cm
Byst:113cm
Överarm:39cm
Lår:74cm

Nu dags för frukost, det blir en banan och 1dl mellanmjölk.

Lite om mig

Publicerad 2013-06-03 00:48:00 i Allmänt,

Hej alla! Jessica heter jag och den här bloggen handlar om min kamp för livet. Tidigare har jag alltid sagt min kamp mot vikten men nu idag 24 år gammal väger jag tre siffrigt och kan inte må sämre.
 
I höstas flyttade jag 80 mil söderut från mitt kära Piteå till Norrtälje för att plugga till Internationell Resekonsult. Ett läsår har gått och har bara ett kvar, vissa skulle jubla men jag känner vånda för i augusti ska vi ut på praktik och som jag ser ut nu och mår nu skuille jag inte ge världens bästa intryck.
 
Så jag bestämde mig för att i sommar utöver studier och arbete så är det stenhård "bootcamp" som gäller. Så jag köpte en massa tidningar och funderade på vad har fungerat tidigare och vad har inte och fastnade för fem två dieten. Den går ut på att man fem dagar i veckan äter ungerfär det rekommenderade dagliga intaget på 2000kcal och två dagar (inte i följd) begränsar intaget till 500kcal. Det många rekommenderar är att skippa middagen och alltså få en ca 16 timmar lång fasta fram till frukost.
 
Imorgon startar jag med första fastan, jag ska försöka att lägga upp rapporter någorlunda regelbundet men med mitt fulla schema kan det bli svårt så ha tålamod :)
 
 
Följ min blogg med Bloglovin
Follow on Bloglovin

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela